Schrijf hier Uw klantenreactie

Hallo, Ik wil graag mijn complimenten geven voor de zeer comfortabele bh's die ik bij jullie heb besteld. Ook het snelle verzenden en retourneren is perfect gegaan. Ik ben inmiddels afgelopen vrijdag geholpen aan een fikse borstverkleining (van G naar C) en......

Ik ben afgelopen vrijdag geopereerd en heb een flinke borstverkleining gehad. Ik heb de Amoena en de Lime gekocht en beiden zitten zeer comfortabel. Ik had geen idee dat er zo'n verschil in BH's bestond. Ook s'nachts geen problemen met slapen, ik moet de komende......

Amoena Sara een fijne bh na een borstverkleining. Nu 2 weken geleden.Ik heb wel 1 omvang groter genomen vergeleken bij mijn omvang voor de ok. (Zwelling en pijn) anders te veel aanwezig. Maar cup maat luister wat de arts denkt te kunnen doen en dan de grootste maat kopen. Ook......

De BH is aangekomen en past uitstekend,bedankt voor de goeie service en hopelijk tot later. U mag mij altijd op de hoogte houden , van modellen die voor mij o k zijn. De storting van 15€ is al gestort, vriendelijke groeten R...

Vandaag 2 bestelde body's ontvangen. Ik heb er direct 1 gepast en deze zit geweldig! Een hele investering maar tot op dit moment werkelijk waard. Superblij met deze comfortabele oplossing bij een stevig figuur met cup G. Past perfect! Thanx Annamamelle, dit is de eerste......

Ik heb de Katy BH vorige week ontvangen. Perfecte pasvorm, ik ben er heel blij mee. Ook al is het telefonisch, dank jullie wel voor het meedenken en de perfecte service. Ik ben wederom weer heel goed geholpen. Complimenten....

De 2 Ulla bh's ontvangen. Ze passen perfect. Dolgelukkig dat ik na jaar zoeken eindelijk weer shop heb gevonden waar ik een degelijke bh in 125E heb gevonden. En zo snel geleverd! Met cadeautje. dank u....

Gratis verzenden
Wij verzenden met Postnl

Volg ons

Betaalmethodes

Cup Advies

 

WE HEBBEN OVER HET ALGEMEEN 2 BORSTVORMEN : APPELVORM OF PEERVORM

 

WELKE BH VOOR APPELVORMIGE  BORSTEN............

Er is gebleken dat vrouwen over het algemeen genomen 2 verschillende borstvormen hebben.

Dit is erg handig om te weten zodat je dan gericht kunt gaan kijken welke cup er het best bij je borstvorm past.
Om te kijken welke borstvorm je hebt kun je het best voorover gaan staan en naar je borstronding kijken. Als de borsten in het geheel breed van vorm zijn, dan heb je appelvormige borsten.

Je kunt dan het best kiezen voor “padded” cups zoals Tshirt Bh’s (zonder deelcupnaad) van de wat duurdere merken. Hierdoor voorkom je dat je borsten erg “gedrukt”  in de BH cup gaan zitten

WELKE BH VOOR PEERVORMIGE BORSTEN.........

Om te kijken welke borstvorm je hebt kun je het best voorover gaan staan en naar je borstronding kijken. Als je nu ziet dat je borsten smal in een punt naar beneden hangen dan heb je peervormige borsten.
Je kunt dan het best kiezen voor een BH met een “diepe cup” zoals de cups met deelcupnaden, hierdoor wordt je borst gevormd naar het diepste punt van de cup.

“WEETJE” voor het bepalen van je BHmaat

Meet je bijvoorbeeld een onderborstomvang ( voor de bandmaat) van 72 CM neem dan maat 70, meet je 79, neem dan een 75. Hiermee voorkom je dat de achterkant omhoog kruipt of de bandjes gaan afzakken.
Een goede BH zorgt ervoor dat Uw truitje of topje mooi staat, wie kent het niet dat je de BH bandjes onder de truitjes ziet zitten of de cups…….

Al is de kleding nog zo duur, zonder goede BH zal het geen succes zijn, en een goede BH hoeft niet altijd duur te zijn, let op de cupkeuze zoals hierboven vermeld.

Vriendelijke groet
Team Annamamelle

 

Omruilen voor een andere maat ? te ruim.. te trak...cup te groot...cup te klein....Hieronder staan de mogelijke oplossingen !


- De omvang is te klein, de cupgrootte is goed: Kies dan de omvang 1 maat groter en de cupmaat 1 maat kleiner. Maat 75B wordt 80C.

- De omvang is te groot, de cupgrootte is goed: Kies de omvang 1 maat kleiner en de cupmaat 1 maat groter. Maat 75C wordt 70D.

- De omvang is goed maar de cup is te klein: De maat voor de omvang blijft gelijk, kies de cup een maat groter. Maat 75C wordt 75D.

- De omvang is goed maar de cup is te groot: De maat voor de omvang blijft gelijk, kies de cup een maat kleiner. Maat 75C wordt 75B.

- De omvang is te klein en de cup is te klein: Kies de omvang 1 maat groter, de cupmaat blijft gelijk! Maat 75C wordt 80C.

- De omvang is te groot en de cup is te groot: Kies de omvang 1 maat kleiner, de cupmaat blijft gelijk! Maat 75C wordt 70C.

- De omvang is te klein en de cup is te groot: Kies de omvang 1 maat groter, kies de cup een maat kleiner. Maat 75C wordt 80A.

- De omvang is te groot en de cup is te klein: Kies de omvang 1 maat kleiner en de cupmaat 1 maat groter. Maat 75C wordt 70E.

 

Beha - maten en meten van je cupmaat

 

Zelf je maat meten


Iedereen kan vrij eenvoudig haar cupmaat berekenen met behulp van een meetlint.
BH-maten bestaan uit een samenstel van de onderborstwijdte en de borstwijdte.
De eerste is in centimeters en de tweede in zogenaamde cupmaten.

Om je eigen maat te bepalen moet je eerst de onderborstwijdte meten .Dat doe je door uit te ademen en het meetlint vrij strak rond je borstkas vlak onder je borsten te trekken. Aan de hand van het aantal centimeters kom je tot de

volgende onderwijdte:

63 - 67 cm: 65

68 - 72 cm: 70

73 - 77 cm: 75

78 - 82 cm: 80

83 - 87 cm: 85

88 - 92 cm: 90

93 - 97 cm: 95

etc.

Je bovenwijdte  meet je door het meetlint, na uitademing, losjes (!) rond je borsten te trekken. Meet het aantal centimeters op het punt waar je omvang het grootst is. Dat zal meestal ter hoogte van de tepels zijn.

Neem nu het verschil in centimeters tussen je bovenwijdte en onderborstwijdte.
Je cupmaat is bij:

10 – 12 cm: AA

12 – 14 cm: A

14 – 16 cm: B

16 – 18 cm: C

18 – 20 cm: D

20 – 22 cm: E

22 – 24 cm: F

24 – 26 cm: G

26 – 28 cm: H

28 – 30 cm: i (I)

30 – 32 cm: J

32 – 34 cm: K

34 – 36 cm: L

36 – 38 cm: M

38 – 40 cm: N

Let er wel op dat bij grote cupmaten vanaf J deze vuistregel niet helemaal betrouwbaar is. De invloed van de vorm van je borsten en je lichaam neemt namelijk toe naarmate de cupmaat groter wordt...

Meet je bijvoorbeeld een onderborstomvang ( voor de bandmaat) van 72 CM neem dan maat 70, meet je 79, neem dan een 75. Hiermee voorkom je dat de achterkant omhoog kruipt of de bandjes gaan afzakken.

Buitenlandse maten
De meeste omringende landen kennen hun eigen maatvoering voor de onderborstwijdte en dit kan tot verwarring leiden.

De Franse maatvoering is daarbij het meest misleidend omdat die het meest op de
onze lijkt. Zo is maat 75B in Frankrijk te vinden onder 90B etc. In feite dus
onze Nederlandse maat + 15 cm.

De Britse maten zijn gebaseerd op inches, waarbij 75B uitkomt op maat 34B (en
niet op 30 zoals je zou verwachten). De ondermaten verspringen telkens met 2
inches, zodat onderborstwijdte 80 gelijk staat met 36.

De Italiaanse maten kennen slechts een enkele cijferaanduiding indien het om
cup A/B gaat. Pas bij grotere cupmaten wordt deze op het label erbij gezet.
Maat 75B wordt daarom over het algemeen slechts aangeduid met maat 2, 80B met 3
etc. Sommige merken vallen wat kleiner, waardoor maat 2 eerder gelijk staat met
70B, dan met 75B etc.

Hoe betrouwbaar is de uitkomst van de meting?

Veel vrouwen dragen niet de juiste maat BH.

Ook zijn er veel vrouwen die een BH kopen zonder deze eerst te passen.
Bedenk echter dat ieder merk én model anders valt, waardoor de maten kunnen
afwijken van de standaard. Daarbij speelt natuurlijk ook een rol dat jouw
lichaam uniek is, waardoor bepaalde merken en/of modellen meer of juist minder
geschikt zijn voor jouw bouw.

Een ander aspect is de vorm van je borsten. Bij ronde borsten (zoals vaak na
een borstvergroting!) zal de uiteindelijke maat iets hoger uitkomen dan het
meetlint doet vermoeden. Het tegenovergestelde effect zal zich vaak voordoen
bij meer 'puntige' borsten.

De cupmaat valt één maat terug

Voor degenen met een onderborstwijdte en/of borstwijdte die ligt rond de overgang van de ene naar de andere maat, zal het vaak voorkomen dat de ene keer de kleinere, de andere keer de grotere maat het beste valt. Houd dan wel rekening met het feit dat de cupmaat telkens één maat terugspringt. Mochten de cups van een 75C je best goed passen, maar vindt je de BH toch te strak zitten onder de borst, dan zul je als alternatief een 80B moeten kiezen. De cup van de 80B is namelijk net zo diep als die van de
75C. De 80B heeft alleen iets bredere beugels (dus 80C/75D etc.).

Wanneer zit een BH goed?

Allereerst moet de BH goed aangepast worden. Het simpel dichtdoen van de sluiting is niet voldoende! Til staande (liever niet gebukt, want dat geeft bij zachte cups juist rimpeling) je borsten één voor één in de cup van de BH. Pas dan kun je oordelen over de pasvorm!

De BH zit goed als de beugels bij een beugelBH mooi rond de borsten vallen.
Daarbij moeten de beugels op of bijna op het borstbeen vallen. Is de ruimte
tussen de beugels en het borstbeen te groot, dan is vaak de onderborstwijdte te
groot. Neem dan een BH met een lagere onderborstwijdte en een maat grotere cup
(dus 80B kan dan vervangen worden door 75C (zie boven)).

Verder mogen de cups niet rimpelen, mogen de borsten er niet uitpuilen (noch
aan de bovenkant, noch opzij) en moet de horizontale band op de rug op gelijke
hoogte zitten met de voorkant. Schuift de band aan de achterkant bij bewegen
naar boven, dan is vaak de onderborstmaat te groot.

Badmode en cupmaten

Bij badmode worden doorgaans alleen de confectiematen vermeld zo lang het gaat om een A of B cup. Steeds meer merken maken tegenwoordig badmode in (grotere) cupmaten. Indien je normaal maat 38 (75/80) draagt, hoef je niet meer terug te vallen op een maat 40 vanwege de grotere cup, waarbij dan het broekje weer te groot valt en de achterkant van de bikini telkens omhoog schuift. Je kunt beter kiezen voor een bikini of badpak in maat 38 met C-cup. De betere lingerie- en badmodezaken hebben altijd een
aantal merken in hun collectie die zelfs tot cup E, F of G gaan, ook bij de
kleine confectiemaatjes.

 


Nieuwsbrief ?

BH Tips/ Info

** Enkele Tips** Leg de voorgevormde en padded beha’s boven op je stapeltje om te voorkomen dat de cups indeuken.
Het beste sluit je de beha om te voorkomen dat de sluiting inhaakt in andere materialen of cups.
Wist je dat donkerrode lingerie ook niet doorschijn onder lichte kleding ?.........
Als je lingerie draagt waarin je je glamoureus voelt, zullen mensen sneller naar je omkijken***
Het is de gladheid van zijde, het ontdeugende van satijn en het delicate gevoel van kant dat lingerie zo opwindend kan maken
**Hoe voorkomje afzakkende BH bandjes**: De juiste maat bh is dat de omvang vrij strak moet zitten. Veel vrouwen dragen een te wijde omvang, waardoor de bh als het ware gaat kantelen. De achterkant komt omhoog..............

lees meer